145.11 кг марихуана за заловили митничарите и граничните полицаи на ГКПП

...
145.11 кг марихуана за заловили митничарите и граничните полицаи на ГКПП
Коментари Харесай

Австрийски тираджия заловен със 145 кг марихуана

145.11 кг марихуана за заловили митничарите и граничните служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " на 10 август. Дрогата е била открита в товарен автомобил - влекач с полуремарке - с ръмунска регистрация . Шофьорът - австрийски жител, показва пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока - прахообразни препарати за химическата индустрия от Западна Европа през България за Турция.

В товарното помещение, зад палетите с постоянно заявената стока, митническите чиновници са разкрили 5 сака и 9 кашона , съдържащи общо 135 полиетиленови плика със суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който демонстрира реакция на марихуана.

Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 145.11 кг на стойност 2 321 760 лв. .

При персонален обзор на водача, в чантата му, са открити и 2.40 грама хашиш на стойност 90 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.  Шофьорът е арестуван в ГПУ - Свиленград . Днес Окръжна прокуратура - Хасково е внесла в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него. Обвинението е за опит за контрабанда на марихуана и хашиш.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР